ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το  Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ιδρύθηκε για να  υποστηρίξει και να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

Το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας υπόσχεται να ψυχαγωγήσει και να συγκινήσει το νεανικό κοινό προσφέροντας ένα πλούσιο, διασκεδαστικό και ενδιαφέρον κινηματογραφικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα αποτελείται από περίπου 40 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, για παιδιά και νέους από 3 έως 18 χρονών, προερχόμενες από περισσότερες από 20 χώρες σε πάνω από 15 διαφορετικές γλώσσες και είναι αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά επιλεκτικής διαδικασίας.

Το Φεστιβάλ είναι ετήσιο και λαμβάνει χώρα στην αρχή του χειμώνα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του οποίου καλούμε τις οικογένειες να εξερευνήσουν τον κόσμο χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από την Αθήνα.

Καλλιόπη Χαραλάμπους

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Ιδρυτικό μέλος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Μητέρα, παραγωγός θεάτρου και τηλεόρασης. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό Θεάτρου στο Royal Academy of Dramatic Arts & King’s College στο Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί στο θέατρο και έχει διευθύνει και επιβλέψει τηλεοπτικά events μεγάλης κλίμακας για νέους.

Αμάντα Λιβανού

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Ιδρυτικό μέλος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Παραγωγός και ιδρύτρια της Neda Film. Σπούδασε Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες στο London School of Economics. Παραγωγός και συμπαραγωγός 20 ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Εκλεγμένο μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (2013-2016). Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου – Sundance Institute Alumni. Επιλεγμένη Φιλμογραφία: «Screaming Jay Hawkins I Put A Spell On Me», του Νίκου Τριανταφυλλίδη, “Πίσω Πόρτα», του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Μια Μέρα τη Νύχτα» του Γιώργου Πανουσόπουλου, “L” του Μπάμπη Μακρίδη, «Λάμπουν στο Σκοτάδι» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, “Park”, της Σοφίας Εξάρχου, «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη.

LOUISE JOHANSEN

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διευθύντρια Προγράμματος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Σπούδασε Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Υπεύθυνη προγράμματος φεστιβάλ για περισσότερα από 10 χρόνια - CPH PIX (Copenhagen) και FEBIOFEST (Prague). Γράφει για μουσική και κινηματογράφο. Έχει εργαστεί στις διεθνείς σχέσεις και επικοινωνία για διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου. Event και concert curator με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης. Παραγωγός ανεξάρτητων ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Μέλος της Δανέζικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΜΑΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Επιλογή ταινιών & συντονισμός προγράμματος στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Έχει πτυχίο στην Επικοινωνία & ΜΜΕ, μεταπτυχιακό στον Κινηματογράφο και διδακτορικό στην Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Έγραφε για σινεμά και μουσική στο περιοδικό Glamour, έφτιαχνε εκπομπές στο MAD TV, ήταν αρχισυντάκτρια του Jumping Fish. Γράφει για ταινίες στο Popaganda. O Mπιλ Μάρεϊ της είπε σε συνέντευξη «Μάρα, μου αρέσει το μυαλό σου».

ΚΑΤΙΑ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Έχει πτυχίο Φιλοσοφίας και μεταπτυχιακό Διαχείρισης Πολιτιστικών Οργανισμών. Έχει εργαστεί σε πολλούς πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και τη Γαλλία.